Felix zoekt geluk: zingen - helpen - zoeken

Felix zoekt geluk: zingen - helpen - zoeken

Leo Bormans
Rosalien Helsen

Geluksexpert Leo Bormans schreef drie nieuwe voorleesverhalen voor jonge kinderen (en hun ouders) over wat je echt gelukkig maakt: bijvoorbeeld samen zingen, elkaar helpen, zoeken en ontdekken wat waardevol is.

Felix beleeft samen met zijn zus Gloria, zijn beste vriend Ami en zijn mama kleine en grote avonturen.

Felix zoekt geluk is een 'knusselboek': bij elk verhaal hoort een knuffelmoment en een knutselopdracht. Je vindt vragen om met je peuter in gesprek te gaan, en praktische tips om samen te knutselen bij elk thema.

Leeftijd

vanaf 24 maanden

Verschijningsdatum

12-04-2021

ISBN

9789401473903

Uitvoering

Gebonden

 

Auteur van dit boek

Leo Bormans is geluksonderzoeker, schrijver en inspirator. Hij is auteur van internationale bestsellers als 'The World Book of Happiness' en 'The World Book of Hope'. Hij heeft zijn inzichten vertaald in vele publicaties rond geluk en hoop, zoals de populaire voorleesboeken 'Geluk voor Kinderen' en Felix zoekt Geluk'. In 2020 verscheen zijn eerste roman, De Knikkers van Qadir, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een vader op de vlucht. Leo Bormans is Distinguished Lecturer in Happiness Research aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Meer informatie op www.leobormans.be

Dit vinden onze ambassadeurs:

Leerkracht
Joeri Sterckx

Leo Bormans, de auteur, kennen we allemaal van de ‘Geluk’ reeksen. Dit is zijn 2e boek om peuters en hun opvoeders ook te inspireren rond geluk. Dit boek gaat het over zingen, helpen en zoeken en steeds met de link (vanuit wetenschappelijk onderzoek) naar wat echt gelukkig maakt. Dus samen zingen, elkaar helpen en zoeken naar wat waardevol is. Rosalien Helsen, de illustrator, koos voor eenvoudige, herkenbare poppen en voorwerpen, alles speelt zich af in een decor, het is bijna alsof je echt in het decor kan kruipen. Zeker een bruikbaar boek om met je peuters thuis, school, kinderopvang aan de slag te gaan.

Eerst samen een herkenbaar verhaal lezen. Na het verhaal volgt een ‘aan de slag’ pagina, waarin je een drieluik kan vinden: knusselgesprekken, tips voor de voorlezer en knutseltips. Bij de knusseltips staan een aantal suggesties om in gesprek te gaan rond het verhaal. Mijn gouden tip is om ook steeds stil te staan bij de beschrijving, omschrijving van de gevoelens die het onderdeel oproepen. Bijvoorbeeld: welke gevoelens je krijgt als je helpt of geholpen wordt.

Bij de tips voor de voorlezer vind je een uitleg (heel mooi en sterk omschreven) waarom zingen, helpen en zoeken zo krachtig kunnen zijn. Neem deze tips zeker mee in de verdere uitwerking, gesprek met je kind(eren), zorgen voor een sterke, intense momenten. 

Het laatste zijn de knutseltips, waarbij je niet veel nodig hebt - en dat vind ik zeer sterk. Iedereen kan een knutseltip realiseren. Hier en daar staan in het boek waardevolle quotes. Gebruik ze om te filosoferen. Wat ik jammer vond is dat er in de knutseltips te veel verkleinwoorden terugkomen. Een systeempje, kaartjes, blikjestelefoon … voor peuters zijn dat kaarten en hoeven we onze taal niet te verkleinen voor hen. STERKE taal en woordenschat aanbieden is zo belangrijk. Daarnaast vind ik het jammer dat er in het hele concept enkel een mama is en een juf. Wat zou het toch zo sterk geweest zijn om er een papa of mannelijke leerkracht bij te betrekken.

Meer boeken van deze auteur

Leo Bormans
23-03-2023
Leo Bormans
14-09-2018
Leo Bormans
30-09-2016
Leo Bormans
26-09-2014