De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen
De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen
- Gelezen en goedgekeurd door meer dan 2 miljoen kinderen!
- Het perfecte boek voor alle lezers: humor en veel tekeningen
Andy en Terry bouwen voor de laatste keer dertien nieuwe verdiepingen!
Er is nu een elektrische-ponystal, een LAWAAIverdieping en een gekkokamer in de waanzinnige boomhut.
De vrienden worden achternagezeten door een leerplichtambtenaar. Kunnen ze die ontwijken, ondertussen hun lastige dubbelgangers uit de spiegelhal verslaan én hun boek op tijd afwerken?
Dus waar wacht je op? Kom naar boven!
Knotsgekke illustraties van de eerste tot de 169ste verdieping.
De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen is deel 13 in de serie De waanzinnige boomhut.
Vertaald door Edward van de Vendel.
'De Boomhut-boodschap: dat je met niks én een speelse verbeelding een leuke tijd kunt hebben.'
- Thomas de Veen, NRC
Leeftijd
Verschijningsdatum
ISBN
Uitvoering
Auteur van dit boek
Andy Griffiths is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij schreef al meer dan twintig boeken en van een van zijn reeksen werd een animatiereeks gemaakt. Griffiths werkt al jaren succesvol samen met auteur en illustrator Terry Denton. Hun werk werd al meermaals bekroond.
Auteur en illustrator Terry Denton werkt al jaren succesvol samen met Andy Griffiths aan De waanzinnige boomhut. Hun werk werd al meermaals bekroond.
Dit vinden onze ambassadeurs:
Promotie heeft deze boekenreeks niet meer nodig. Veel kinderen zijn al jaren fan van de avonturen van Andy en Terry. De waanzinnige boomhut bestond aanvankelijk uit 13 verdiepingen en eindigt nu met 169 verdiepingen. Dit dertiende deel is dan ook het laatste deel in de reeks. Andy, Terry en Jill beleven weer knotsgekke avonturen en verkennen de nieuwe verdiepingen van de boomhut. Mijn favoriete etages zijn het peperkoekenhuisje en de gekkokamer.
De boomhutboeken zijn ideaal voor kinderen die wat minder graag lezen. Laat de dikte van het boek hen niet afschrikken. Illustraties vormen een essentieel onderdeel van het verhaal en nemen ook heel wat ruimte in van het boek. Hierdoor is de te lezen teksthoeveelheid voor iedere lezer goed behapbaar. De layout is speels opgevat en de fantasie die de auteur aan de dag legt, is grenzeloos. Alles kan! De gekste machines worden bedacht zodat ook de meest onwaarschijnlijke ideeën werkelijkheid kunnen worden. Humor is alomtegenwoordig.
Het boek biedt ook mogelijkheden tot verwerkingsopdrachten. De bizarre uitvindingen kunnen een opstapje zijn naar een les over een wetenschappelijk onderwerp. Of misschien willen je leerlingen zelf een gek idee bedenken en er aansluitend een verhaal bij schrijven? En wie weet vormt de discussie over het schoolreglement wel voer voor een lesje maatschappijleer. Ook leuk voor in de bib zijn de downloadbare kleurplaten op de website van De Leukste Kinderboeken en uitgeverij Lannoo.